woensdag 24 april 2013

We run, will you support us?


Op 5 mei lopen Nathan - lief - en ik - co-director Hollaback!Gent - Dwars door Brugge, een DVV Running Tour zoals de net gelopen 10miles van Antwerpen! Ook al lopen we graag 4,7 en 14,7 km voor ons plezier, we verbinden hier graag een extra doel aan: een goed doel! Zoals Hollaback!Gent!

Sinds november kent Gent haar eigen afdeling van de internationale Hollabackbeweging die in 2005 in New York het levenslicht zag. Hollaback! wilt straatintimidatie bestrijden. Wat willen we hier nu juist mee zeggen?

Straatintimidatie of seksueel pestgedrag- gaande van nafluiten, ongewilde seksuele opmerkingen of gebaren tot ongewenste intimiteiten, publieke masturbatie, en ernstigere vormen van seksueel geweld – is één van de meest wijdverspreide vormen van gender-gebaseerd geweld maar er wordt het minst wettelijk tegen opgetreden. Wij geloven dat IEDEREEN het recht heeft om zich veilig en zelfzeker te voelen zonder steeds onderworpen te worden aan seksuele objectificatie. Seksuele intimidatie is een misdrijf die de deur opent naar een samenleving waar gender-gebaseerd geweld geaccepteerd wordt.

Online bieden we een platform voor iedereen om haar/zijn verhaal te delen opdat het probleem in de kaart gebracht wordt maar ook om slachtoffers een stem te geven. Eveneens willen we via acties zoals Chalk Walks de straten reclaimen. 'Holla back' betekent dan ook niets minder dan 'terugroepen'.

Hollaback!Gent is nog een jonge beweging waarmee we meer mensen willen bereiken via 
affiches, flyers,...
eigen acties zoals Chalk Walks,
deelnames aan workshops: zo zullen twee teamleden op 17 mei spreken op "Queer, Feminist and Social Media Praxis Workshop 2013" van University of Sussex, Brighton. 
Hiervoor hebben we echter een budget nodig. Een run en deze nood vonden elkaar aldus snel in onze miniversie van een sponsorrun.

Wat kan u doen om ons te helpen?
Elke kleine bijdrage van u kan al groots zijn voor ons: een poster extra om slachtoffers aan te zetten hun verhaal te delen, een krijtje extra om bewustzijn te creëren op straat, een conferentiekoffie om het uitwisselen van ervaring te ondersteunen, ...

Het principe van een sponsorrun is als volgt: 
1. U kiest een bedrag naar keuze die u per gelopen km wil geven.
2. Vermenigvuldig dit met 4,7 (Jolien) of 14,7 (Nathan) of 19,4(samen) //of afgerond: 5-15-20
3. Stort dit bedrag op BE58 0016 9325 9379 met vermelding "Hollaback!Gent Run" of geef het persoonlijk aan Jolien of Nathan.
4. Als dank maken we een supporterslijst dus voeg in de vermelding ook de naam waaronder je vermeld wil worden, dit kan anoniem of met een nickname!
5. Volg ons in levende lijve op 5 mei in Brugge of volg ons via deze blog!

Links:
http://gent.ihollaback.org
http://www.facebook.com/HollabackGent
http://sport.be.msn.com/runningtour/dwarsdoorbrugge/2013/nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten